Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoorden op vragen die vaak gesteld worden door onze gewaardeerde klanten. Of u nu meer wilt weten over onze producten, diensten of beleid, we staan klaar om uw vragen te beantwoorden. Bekijk de onderstaande secties voor directe antwoorden of neem gerust contact met ons op als uw vraag hier niet wordt beantwoord.

Uw Portomonee verdient rust

Wist u dat het vervangen van een verstopt roetfilter aanzienlijke kosten met zich meebrengt? Wij geloven we in kosteneffectieve oplossingen. Onze roetfilterreinigingsdiensten bieden u een budgetvriendelijk alternatief dat uw portemonnee ontlast zonder in te boeten aan kwaliteit.

Snelle, Betrouwbare Service

We begrijpen dat uw tijd kostbaar is. Daarom bieden we snelle en betrouwbare roetfilterreinigingsservices die uw voertuig zo snel mogelijk weer op de weg krijgen. Geen lange wachttijden, alleen efficiëntie.

Gecertificeerde Experts

Ons team van gecertificeerde technici is gespecialiseerd in roetfilterreiniging. Met diepgaande kennis en ervaring staan we garant voor deskundige zorg voor uw voertuig.

Veel gestelde vragen

Wat is een roetfilter

De meeste moderne diesel voertuigen hebben tegenwoordig een roetfilter ook wel DPF (Diesel Partikel Filter) genoemd. Een DPF is ontwikkeld om te voorkomen dat roetdeeltjes in de buitenlucht terecht komen, welke schadelijk zijn voor de mens en het milieu.

Werking roetfilter

Een diesel motor produceert bij de verbranding van dieselbrandstof roetdeeltjes, deze worden opgevangen in het roetfilter. Na een bepaald aantal kilometers is het roetfilter vol geraakt met roetdeeltjes. Op dat moment start een schoon brand proces regeneratie genaamd.£

Regeneratie proces
Door verschillende sensoren in het uitlaatsysteem worden waardes gemeten. Het motor managementsysteem ECU (Electronic Control Unit) van het voertuig controleert deze waarden en start het regeneratie proces als de juiste omstandigheden daar zijn.
Nadelige punten van het roetfilter systeem.
Jammer genoeg heeft een roetfilter systeem niet alleen positieve kanten. Vooral bij het rijden van korte stukken waarbij het systeem niet goed op temperatuur komt. Als gevolg van ophoping van roetdeeltjes zal het roetfilter verstopt raken. Met de volgende nadelige punten;

– Stijging van oliepeil (kans tot het op hol slaan van motor)
– Regeneratie wordt wel opgestart maar niet afgemaakt.
– Verminderd motor vermogen (noodloop).
– Verhoogd brandstof verbruik.
– Storings lampje op dashboard gaat aan.
– Rook uit de uitlaat

Wanneer een roetfilter laten reinigen?

Dit is per fabrikant en soort voertuig verschillend, bij personenauto’s ligt dit meestal tussen de 100.000 en 200.000 kilometer. Voor de juiste intervaltermijn raadpleeg de onderhoudsinstructie of informeer bij de merk dealer..

Bij off road, industrie voertuigen of machines is dit vaak de bedrijfsuren stand en sterk afhankelijk van soort filter en de bedrijfsomstandigheden.Wij adviseren om te reinigen zodra de eerste problemen zich voordoen, of zelfs beter nog dit eerder en preventief te doen. De verlengd de levensduur.

Vermijd tussenstappen met chemische reinigingsvloeistoffen en geforceerde regeneratie, dit voor het behoud van uw kostbare roetfilter.

Reiniging met onze gespecialiseerde reinigingsmachines bespaart u tijd, geld en ergernis.
Uiteraard voeren wij voor, tijdens en na reiniging diverse controles uit. Mocht het zo zijn dat wij voor, tijdens of na het proces ontdekken dat het filter onherstelbaar is beschadigd of niet naar behoren gaat functioneren brengen wij voor het gehele reinigingsproces geen kosten in rekening.
Bij een door ons gereinigd roetfilter ontvangt u een testrapport met de status van het filter voor en na de reiniging.

Hoe lang duurt een typische roetfilterreiniging?

De duur van een roetfilterreiniging varieert, maar de meeste reinigingen kunnen binnen enkele uren worden voltooid. We streven ernaar om onze klanten zo snel mogelijk weer op weg te helpen, zonder in te boeten aan kwaliteit.

Kan een roetfilter altijd worden gereinigd?

De meeste roetfilters kunnen worden gereinigd. Het moet wel zo zijn dat het roetfilter geen inwendige schade heeft door verbranding of mechanische oorzaak.
Inwendige schade wordt veelal veroorzaakt door te lang door rijden met een bijna verstopt filter. Ook het toevoegen van chemische reinigingsmiddelen of andere wondermiddeltjes kunnen uw roetfilter onherstelbaar beschadigen.
Het is beter om te kiezen voor een gecontroleerde professionele reiniging en sla het gebruik van chemische middelen en geforceerde regeneratie over.

Voorkomen beter dan genezen

Hoe je het ook wendt of keert een filter is bedoelt om vervuiling tegen te houden.
Het verbranden van dieselbrandstof veroorzaakt roet dit roet wordt op gevangen in het roetfilter en wordt door regeneratie verbrandt tot as.
Dit as blijft voor een groot gedeelte achter in het roetfilter, hierdoor wordt de opslag capaciteit steeds wat kleiner. De regeneratie zal steeds vaker plaats vinden. Met als gevolg een hoger brandstof verbruik en belasting van de motor.
Nu hebben we het algemeen over roetfilters die zelf kunnen regenereren maar op veel off road, bouw en industrie machines worden filters toegepast die geen regeneratie proces hebben. Deze moeten na een bepaalde gebruiksduur of belasting worden gereinigd.
Wij helpen u graag met een passende oplossing voor het reinigen van uw roetfilters.

Roetfilter verwijderen

Roetfilters verwijderen en software aanpassen doen wij niet.De meeste voertuigen zijn geleverd met een bepaalde emissie eis, en hebben hier voor een type goedkeuring ontvangen van de overheid.
Een roetfilter blijvend verwijderen of software matig weg schrijven is feitelijk een milieu delict en als het voertuig onder een subsidie regeling is geleverd ook nog een economisch delict.
Het milieu raakt ons allemaal, wij zorgen er voor dat reiniging op een milieuvriendelijk wijze gebeurt. Zodat de roetfilters naar behoren blijven functioneren en zo iedereen blijft bijdragen aan het milieu.

Zal roetfilterreiniging de garantie van mijn voertuig beïnvloeden?

Roetfilterreiniging mag geen invloed hebben op de garantie van uw voertuig, zolang de reiniging wordt uitgevoerd volgens de specificaties van de fabrikant en met behulp van erkende methoden. We zorgen ervoor dat uw garantie intact blijft.

Wat zijn de voordelen van roetfilterreiniging in vergelijking met vervanging?

Roetfilterreiniging is doorgaans kosteneffectiever dan volledige vervanging. Het verlengt de levensduur van uw bestaande filter, verbetert de prestaties en draagt bij aan duurzaamheid door afval te verminderen.

Is roetfilterreiniging milieuvriendelijk?

Ja, roetfilterreiniging is milieuvriendelijker dan vervanging, omdat het het gebruik van nieuwe onderdelen minimaliseert. Bovendien helpt een schoon roetfilter om de uitstoot van schadelijke deeltjes te verminderen, wat bijdraagt aan een schonere lucht.

Zijn jullie technici gecertificeerd om roetfilterreinigingen uit te voeren?

Ja, al onze technici zijn gecertificeerd en hebben ervaring met roetfilterreiniging. Ze zijn goed getraind om het proces op een professionele en efficiënte manier uit te voeren.

Wat als ik nog andere vragen heb over roetfilterreiniging?

Als u nog andere vragen heeft die niet in deze FAQ zijn beantwoord, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen met uw roetfiltergerelateerde zorgen.

Laat nu uw roetfilter reinigen door Roetfilterlatenreinigen.be

Handige links

HOME

HOE WE WERKEN

VEEL GESTELDE VRAGEN

CONTACT

Logo Roetfilterlatenreinigen

Nijverheidslaan 1557, 3660 Oudsbergen Belgie

+32 89 76 73 85