Onze aanpak bij Roetfilterreinig

Wij geloven in het leveren van hoogwaardige roetfilterreinigingsdiensten die niet alleen de prestaties van uw voertuig verbeteren, maar ook bijdragen aan een schonere en duurzamere omgeving. Onze werkwijze is gebaseerd op deskundigheid, technologie en klanttevredenheid.

Met een diepgaand begrip van de impact van een goed functionerend roetfilter op de motorprestaties, efficiëntie en het milieu, gaan we te werk met de volgende stappen:

Gegarandeerd expertise

Optimale Prestaties, Duurzame Reiniging

Stap 1: Grondige Inspectie

Onze eerste prioriteit is een grondige inspectie van uw voertuig en het roetfilter. We analyseren de staat van het filter, identificeren eventuele problemen en beoordelen of reiniging een geschikte optie is.

Stap 2: Professionele Reinigingsapparatuur

Wij maken gebruik van geavanceerde, professionele reinigingsapparatuur die specifiek is ontworpen voor roetfilters. Onze technici zijn getraind om deze apparatuur te bedienen en te zorgen voor een effectieve en veilige reiniging.

f

Stap 3: Aanpassing van Reinigingsmethode

Afhankelijk van de staat van uw roetfilter en het type voertuig, passen we de juiste reinigingsmethode toe. Dit kan bestaan uit passieve of actieve regeneratie, geforceerde regeneratie of andere gespecialiseerde methoden die zijn afgestemd op uw behoeften.

Stap 4: Milieuvriendelijke Benadering

Wij hechten waarde aan duurzaamheid en het milieu. Onze reinigingsprocessen zijn ontworpen om afval te minimaliseren en de levensduur van uw bestaande roetfilter te verlengen. Dit helpt niet alleen uw voertuig, maar draagt ook bij aan een schonere lucht.

Stap 5: Kwaliteitscontrole en Advies

Voordat we uw voertuig teruggeven, voeren we een grondige kwaliteitscontrole uit om ervoor te zorgen dat de roetfilterreiniging naar behoren is uitgevoerd. Onze technici kunnen u ook advies geven over onderhoudstips om de duurzaamheid van uw roetfilter te behouden.

Wij begrijpen dat elk voertuig uniek is, en daarom bieden we op maat gemaakte oplossingen voor elke klant. Onze expertise en toewijding aan kwaliteit garanderen dat uw roetfilterreiniging bij ons in deskundige handen is. Neem vandaag nog contact met ons op om uw roetfilter optimaal te laten functioneren en uw voertuig in topconditie te houden.

Veel gestelde vragen

Kenmerken verstopte roetfilter

Ook een roetfilter heeft een vervangstermijn, deze kunt u terug vinden in de onderhoudshandleiding van de fabrikant. De verbrande roetdeeltjes vormen as en dit as blijft achter in het filter. De fabrikant heeft berekent wanneer het filter vol zit met as en zou dan moeten worden vervangen. Met onze reinigingsmachines kunnen wij dit as verwijderen. Het roetfilter werkt weer naar behoren.

Mogelijke kenmerken:
•    Storingsmelding.
•    Stijgend olie pijl.
•    Verhoogt brandstof verbruik.
•    Verminderd vermogen / snelheid.

Kan een roetfilter altijd worden gereinigd?

De meeste roetfilters kunnen worden gereinigd. Het moet wel zo zijn dat het roetfilter geen inwendige schade heeft door verbranding of mechanische oorzaak.
Inwendige schade wordt veelal veroorzaakt door te lang door rijden met een bijna verstopt filter. Ook het toevoegen van chemische reinigingsmiddelen of andere wondermiddeltjes kunnen uw roetfilter onherstelbaar beschadigen.
Het is beter om te kiezen voor een gecontroleerde professionele reiniging en sla het gebruik van chemische middelen en geforceerde regeneratie over.

Voorkomen beter dan genezen

Hoe je het ook wendt of keert een filter is bedoelt om vervuiling tegen te houden.
Het verbranden van dieselbrandstof veroorzaakt roet dit roet wordt op gevangen in het roetfilter en wordt door regeneratie verbrandt tot as.
Dit as blijft voor een groot gedeelte achter in het roetfilter, hierdoor wordt de opslag capaciteit steeds wat kleiner. De regeneratie zal steeds vaker plaats vinden. Met als gevolg een hoger brandstof verbruik en belasting van de motor.
Nu hebben we het algemeen over roetfilters die zelf kunnen regenereren maar op veel off road, bouw en industrie machines worden filters toegepast die geen regeneratie proces hebben. Deze moeten na een bepaalde gebruiksduur of belasting worden gereinigd.
Wij helpen u graag met een passende oplossing voor het reinigen van uw roetfilters.

Roetfilter verwijderen

Roetfilters verwijderen en software aanpassen doen wij niet.De meeste voertuigen zijn geleverd met een bepaalde emissie eis, en hebben hier voor een type goedkeuring ontvangen van de overheid.
Een roetfilter blijvend verwijderen of software matig weg schrijven is feitelijk een milieu delict en als het voertuig onder een subsidie regeling is geleverd ook nog een economisch delict.
Het milieu raakt ons allemaal, wij zorgen er voor dat reiniging op een milieuvriendelijk wijze gebeurt. Zodat de roetfilters naar behoren blijven functioneren en zo iedereen blijft bijdragen aan het milieu.

Laat nu uw roetfilter reinigen door Roetfilterlatenreinigen.be

Handige links

HOME

HOE WE WERKEN

VEEL GESTELDE VRAGEN

CONTACT

Logo Roetfilterlatenreinigen

Nijverheidslaan 1557, 3660 Oudsbergen Belgie

+32 89 76 73 85